Programok

Erdőből a vár

Tedd félre az autódat és sétálj át Hollókőre szépséges cserháti tájon át! A vár és a település az erdőből kibukkanva páratlan látvány, mint az odavezető út (4-5 km, kényelmes tempóban 1-1.5 óra) természeti látnivalói. Kérd vendégvárónk segítségét a tájékozódásban.
  • null

    Időtartam

    2-6 óra, a Hollókőn töltött idő függvényében.

  • null

    Költség

    Hollókő számos látnivalója ingyenesen is megtekinthető, a várat érdemes megnézni (családi belépő 3 500 Ft).

  • null

    Kinek ajánljuk?

    Bárkinek, aki szívesen töltődik fel egy kis sétával. Az utat gyerekek is kényelmesen tudják teljesíteni.

  • null

    Tipp

    Indulj reggel, mikor különösen szép a táj, harmatosak a rétek. Kérd a reggelit elvitelre és piknikezz a kilátó pontok egyikén, esetleg a hollókői vár tövében.

  • null

    Légy speciális!

    Tedd kalandosabbá az utad és bérelj elektromos tereprollert az útra! (9 900 Ft/2 fő áron/nap).

Bujáki várkaland

Kincskereső játék, nem csak családoknak! Leld fel a bujáki vár romját a Cserhát dombjai ölelésében és találd meg a rejtekhelyeket, hogy tiéd legyen a régen elásott kincs! Válaszd meg jól a kaland nehézségi fokozatát, játszhatsz vaktérkép, műholdas koordináták, vagy kincses térkép segítségével is. Kövesd a térképen az instrukciókat a kalandért!
  • null

    Időtartam

    4-5 óra kényelmes tempóban sétálva, játszva, pihenőkkel.

  • null

    Költség

    Próbáld ki a játékot költségek nékül vagy emeld a tétet és válassz kincsekkel teli csomagjaink közül, melyek ára egységesen 9 900 Ft/alkalom.
    Az ifjú rabló zsákmánya: családoknak ajánljuk 12 év alatti gyerekekkel.
    A korcsmáros hagyatéka: Felnőtt baráti társaságoknak javasoljuk (bőszen).

  • null

    Kinek ajánljuk?

    Kalandot kereső, rejtélyeket megoldó családoknak, baráti társaságoknak egyaránt.

  • null

    Tipp

    Vigyél az útra távcsövet és növény- vagy madárhatározót, járj nyitott szemmel a természetben! Ezeket az eszközöket megtalálod a Madaras Házban!

  • null

    Légy speciális!

    Ki ne éhezne meg a kincskeresésben? Kérj a programba ebédet, vagy vacsorát és a térkép alapján megtalálsz majd minket az erdőben a kincs közelében, ahol melegétellel, finomságokkal és esetleg hazafuvarral várunk! Amennyiben szeretnél élni a lehetőséggel, vedd fel velünk a kapcsolatot a lehetőségek és részletek egyeztetése végett.

Pálinkázás Bercsényi Béla bácsi piros traktorja árnyékában

Kötelező programelem azoknak, akik szívesen kóstolnak igazi, helyben termett gyümölcsből készült finom, de erős házi pálinkát és vehetnek mézet egy igazi helybéli bácsitól.
  • null

    Időtartam

    Az odaút kényelmes sétával 5-6 perc, a visszaút a helyben fogyasztott alkohol mennyiségétől függ.

  • null

    Költség

    Pálinka és méz baráti áron.

  • null

    Kinek ajánljuk?

    Felnőtteknek.

  • null

    Tipp

    Előtte azért egyél valamit! 🙂

  • null

    Légy speciális!

    Az leszel.

Vissza a jövőbe - lézerharc a faluért

Cserhátszentiván és környéke bővekedik az ideális helyszínekben, ha okot keresel egy fárasztó, izgalmas, ám vértelen csatára! Harcolj lézerharc fegyverekkel csapatban vagy éppen mindenki-minkdenki ellen felállásban, teljesítsd az egy vagy több küldetésből álló megpróbáltatásokat.
  • null

    Időtartam

    2-6 óra, a program összetettségétől függően.

  • null

    Költség

    4 500 Ft/főtől, a program idejétől, létszámtól függően.

  • null

    Kinek ajánljuk?

    Baráti társaságoknak, cégeknek, családoknak (14 év feletti kortól).

  • null

    Tipp

    Válassz több helyszínt, mérkőzz meg lakott területen és erdőben egyaránt!

  • null

    Légy speciális!

    Emeld a tétet, kérj a nyertes csapatnak extra kényelmet, esti masszázst, cserháti termelők finomságait. Amennyiben szeretnél élni a lehetőséggel, vedd fel velünk a kapcsolatot a lehetőségek és részletek egyeztetése végett.

Cserháti gasztrokaland

Nem csak a Húsvét, Márton-nap és az ünnepek alkalmasak egy hétvégi kulinális fiesztára, közös főzésre! Főzz, süss velünk sparhelton hagyományos ételeket, desszerteket. A 100 éves receptekről a programot vezető helyi nénik gondoskodnak, akiktől számos praktikát, történetet és hasznos tippeket tanulhatsz, miközben – az imént még az udvaron szaladgáló tyúkból – ízletes leves, a frissen szedett tökből pedig rétes lesz.
  • null

    Időtartam

    6 óra – hétvége.

  • null

    Költség

    Programok 4-8 fő részvételével, alapanyagokkal, élőállattal 6 000 Ft/fő/alkalomtól. Étel típusától, alapanyagoktól és részvevők számától függően változhat, vedd fel velünk a kapcsolatot a lehetőségek, igények és részletek egyeztetése végett.

  • null

    Kinek ajánljuk?

    Mindenkinek, aki szeretne részese lenni egy csipetnyi régmúltnak (hol és hogyan főztek eleink), finom ételeket készítene és kóstolna hozzá illó italokkal, kísérőkkel vagy csak eltöltene egy főzős hüvos délutánt a konyhában csevegéssel, nevetéssel, míg az étel elkészül.

  • null

    Tipp

    Sokkal teljesebb az élmény, amennyiben az alapoktól kezdünk, egyenesen a baromfi udvarból vagy a konyhakertből. Kérj olyan ételeket, melyeket szívesen készítenél a közelgő ünnepeke vagy egy családi ebédre!

  • null

    Légy speciális!

    Legyen ősz vagy tél, a sparhelt kint a teraszon is megállja a helyét! Kérd helybe a programot és élvezd a teraszodon az!

Cserháti disznótoros

Szépen növekednek, híznak malacaink a szomszédos tanyán. A hideg idő beköszöntével várjuk vendégeinket falusi disznóvágásunkra. A klasszikus program tartalmazza a hajnali reggelit, a bátorító pálinkát, a disznó vágását, feldolgozását szakember segítségével, friss, disznótoros ételeket, kísérőnek hideg és meleg helyi italokat.
  • null

    Időtartam

    Hajnaltól késő délutánig.

  • null

    Költség

    A program részvételi díja 16 000 Ft/fő (minimum 4 fő esetén), mely tartalmazza a disznóvágás alatt a teljes étel és italfogyasztást és a programot.

  • null

    Kinek ajánljuk?

    Családoknak, baráti társaságoknak hangulatos, vérpezsdítő program egy hideg őszi, téli hétvégén.

  • null

    Tipp

    A feldolgozott malacot részben vagy egészben megvásárolhatják a résztvevők. Ebben az esetben a feldolgozott húst, zsírt, egyebet előre egyeztetett módon az igényeik alapján készítjük el. Amennyiben szeretnél élni a lehetőséggel, vedd fel velünk a kapcsolatot a lehetőségek és részletek egyeztetése végett.

  • null

    Légy speciális!

    Légy előrelátó! Készítsd el magadnak a karácsonyi vagy éppen a húsvéti ünnepekre az ebéd alapanyagát, hogy legyen miről sztorizni majd a családi összejöveteleken! Segítünk neked helyben szakszerűen előkészíteni, lefüstölni a húsokat. Igény szerint az egész malacot feldolgozzuk számodra.

Állandó programok

A házikók körül, az udvar is megannyi kalandot, vagy akinek úgy tetszik, békés pihenést kínál.

Wellness

A szauna ház egyidejűleg 4-6 fő számára kellemes időtöltést biztosít, míg a többiek a 6 fő részére is kényelmes pezsgőfürdőben frissülhetnek.

Fitness

Azon vendégeink számára, akik a pihenésük alatt sem kívánnak felhagyni a napi sporttal.

A kertben felállítottunk egy saját súlyos edzésre alkalmas edző sarkot, de aki valami más mozgásra vágyik, azok számára lovagoltatást, kerékpáros vagy éppen terepi elektromos rolleres/seqway túrákat, egyedi, szervezett programokat ajánlunk.

Túrázás

Eltérő erősségű és hosszúságú nordic walking és futó utakat ajánlunk egyedi igényeik alapján. A botot és a térképet is mi biztosítjuk, tessék legalább Hollókőre sétálva menni!

Gasztrokaland

Egészséges, tájjellegű, a vendég ízléséhez alakított ételek egész évben helyben készült alapanyagokból.

Nyugalom a kerítésen belül

Azoknak, akiknek elég a negyed hektárnyi kert patakkal és domboldallal, a házak és a kényelmes pihenés lehetőségei.